Πολυκάλουπα φέτας

Τα πολυκάλουπα φέτας, είναι κατασκευασμένα από ειδικό μίγμα πολυπροπυλενίου (κατάλληλο για τρόφιμα).

 

 

 

Η εταιρεία μας τα διανέμει στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο της Βαλκανικής, σε συνεργασία με Γαλλικό οίκο.

 

Πολυκάλουπο δοχείου σε διάταξη 2Χ5, με ένα κλειστό περιμετρικό σκελετό. Το κάθε μονό καλούπι είναι διαστάσεων 220 Χ 110 (καθαρό βάθος 165 mm).

Δίσκος διανομής για το παραπάνω πολυκάλουπο από ειδικό μίγμα πολυπροπυλενίου (κατάλληλο για τρόφιμα).

Πολυκάλουπο βαρελιού σε διάταξη 2Χ3, 120°, R200, καθαρού βάθους 165mm.

Δίσκος διανομής για το παραπάνω πολυκάλουπο από ειδικό μίγμα πολυπροπυλενίου (κατάλληλο για τρόφιμα).

Πολυκάλουπο δοχείου σε διάταξη 2Χ6, με έναν κλειστό περιμετρικό σκελετό.

Πολυκάλουπο στρόγγυλου δοχείου, σε διάταξη 5 Χ 9, διαμέτρου Ø84mm, καθαρού βάθους 93,7mm. Οι εξωτερικές διαστάσεις του καλουπιού είναι 989 Χ 557 (mm).

Πλεονεκτήματα των πολυκάλουπων φέτας

Η ποιότητα του υλικού. Ίσως είναι το μόνο καλούπι το οποίο έχει πιστοποιητικό υλικού σύμφωνα με τα αυστηρότερα standard των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (FDA).

 

Η ποιότητα του υλικού, εκτός από την υγιεινή, επιτρέπει και την καλύτερη συγκόλληση των καλουπιών μεταξύ τους, το ευκολότερο πλύσιμο τους καθώς και την αντοχή τους στο χρόνο.

 

Υπάρχει κατοχυρωμένη πατέντα της Γαλλικής εταιρείας και έτσι το καλούπι κατά την στοιβασία το τυρόγαλο που αποβάλλεται από το υπερκείμενο καλούπι, πέφτει έξω από το καλούπι που είναι από κάτω, και όχι μέσα.

 

Υπάρχουν ειδικές οπές στραγγίσματος στις γωνίες του καλουπιού, έτσι ώστε να πέφτει ομοιόμορφα το τυρί και να μην «σκαλώνει» στις γωνίες.

 

Οι γωνίες στρογγυλεμένες του καλουπιού έτσι ώστε να είναι μην «σκαλώνει» το τυρί και στην αναστροφή «διπλώνει».

 

Παρόμοια καλούπια έχουν οι βιομηχανίες γάλακτος: ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. Πολύκαστρο Κιλκίς, ΜΠΑΣΔΡΑΣ Α.Ε.Β.Ε. Κατερίνη, ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ Α.Ε. Λειβαδιά, ΓΕΡΑΚΑΡΗΣ Αριδαία, ΔΕΛΦΟΙ Α.Ε. Μεσολόγγι, ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Μυτιλήνη, Μπέλας Φ. και ιός ΑΕ, Αφοί Χρήστου Γιαννίτση, ΘΕΣΓΑΛ ΑΕ και άλλοι.